1. «Остання Барикада» – ресторація, наповнена символами, які поєднують арт-майданчик, музей українських революцій, магазин з книгами та сувенірами. Ресторан продовжив традицію однойменного арт-кафе, заснованого у 2000-х О.Донієм. Мета ресторану – популяризувати національну культуру, стати місцем для обговорення культурних ініціатив, зустрічей та спілкування, хто поділяє такі цінності, як свобода, повага та толерантність. В інтер’єр органічно вписані історичні артефакти новітньої історії України – символи трьох українських революцій: Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції Гідності. Це перша сучасна українська гастрономія: величезна колекція українських фермерських сирів та професійний фромаж, колекція свіжоспеченого хліба та неймовірна кількість приготовлених за автентичними рецептами м’ясних страв, чорноморська риба та морепродукти. Ресторація має колекцією алкоголю вітчизняного виробництва найвищої якості – українських вин, дистилятів, горілки та крафтового пива. Іноземного алкоголю немає. Це місце, де можна проводити зустрічі, відвідувати музичні та поетичні вечори, презентувати культурні та соціальні проекти. Гасло: “Боріться – поборете!”
Адреса: вул. Майдан Незалежності, 1. Ресторан знаходиться у ТЦ «Глобус».
Контакти: +38(068)907-19-91
Режим роботи: Пн – Чт з 11:00 до 23:00, Пт – Нд з 11:00 до 00:00.
Середній чек: 500-700 грн/ос.
2. «О’Панас» – фольклорний ресторан української кухні, розташований у парку Шевченка. Ресторан вітає гостей, які бажають познайомитись з українськими гастрономічними традиціями. Заклад побудований у вигляді дерев’яної хати з млиновим колесом та великими панорамними вікнами. Інтер’єр виконаний у народному стилі, у центрі залу – живе дерево! Меню – найулюбленіші національні страви, приготовані за домашніми та старовинними рецептами, а також страви з дичини та прості європейські страви. Атмосферу доповнюють національні костюми офіціантів та фонова народна музика. Є vip-зали, де можна усамітнитися для ділової бесіди чи романтичної вечері. Щовихідних у ресторані виступають ансамблі народної пісні.
Адреса: вул. Терещенківська, 10. Ресторан знаходиться у парку ім.Шевченка.
Контакти: +38(044)585-05-23, +38(044)235-21-32
Режим роботи: Пн – Нд з 10:00 до 00:00.
Середній чек: 500-800 грн/ос.
3. «Кувшин» – ресторан грузинської кухні, розташований на розі вулиць Велика Васильківська та Федорова у затишному скверику «Поліцейський садок». У декорі закладу використано дерево та цеглу, ковані люстри, елементи східної культури. У теплий час працює літній майданчик із білими наметами. Вечорами тут запалюють вогні, які висвітлюють затишний сквер. У сквері зберігся старовинний фонтан, встановлений ще в дореволюційний час. Меню – страви кавказької кухні, чебуреки, хачапурі, лобіо по-кавказьки, хінкалі, і звичайно, шашлик. З напоїв особливо популярні грузинська чача та домашнє вино.
Адреса: вул. Федорова, 10
Контакти: +38(044)499-14-54
Режим роботи: Пн – Нд з 11:00 до 00:00.
Середній чек: 500-800 грн/ос.
4. «Тераса» – ресторан, розташований на даху бутік-готелю “Воздвиженський”. Родзинкою ресторану є панорамна тераса з видом на Поділ та сад. Гастрономічне меню ресторану пропонує вишукані страви з європейської та української кухні з фермерських продуктів. Величезною популярністю користуються страви, приготовлені на еко-грилі “Молтені” – єдиної растицерії у столиці. Тут можна проводити як урочисті заходи, так і ділові зустрічі та романтичні вечори.
Адреса: вул. Воздвиженська, 60-а
Контакти: +38(044)585-99-33
Режим роботи: Пн – Нд з 11:00 до 23:00
Середній чек: 500-700 грн/ос.
5. «Царське село» – перший ресторан у Києві з національною кухнею, відкритий для гостей з 1998р. в історичній будівлі, де раніше був колишній пороховий погріб Печерської фортеці. Є одним із найкращих ресторанів столиці. Інтер’єр та екстер’єр закладу перенесе гостей в українське село ХVІІІст. Страви тут готуються згідно з старовинними рецептами, зберігши їх історичні назви. Найпопулярнішими стравами можна назвати борщ із пампушками та вареники з вишнями. Вечорами грає жива фольклорна музика. «Царське село» – улюблене місце іноземних туристів.
Адреса: вул. Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)
Контакти: +38(067)434-11-22, +38(095)434-11-22
Режим роботи: Пн – Нд з 09:00 до 00:00.
Середній чек: 700-1000 грн/ос.
6. «Атмосфера» – ресторан «під відкритим небом», розташований на даху п’ятизіркового готелю «Premier Palace Hotel». Не можна не відзначити, що готель відкрився ще в 1912р., а сама будівля є пам’яткою архітектури та однією з визначних пам’яток столиці. У ресторані представлено авторське та хосперне меню. Вишукані страви здивують найвибагливішого клієнта. Заклад здивує й панорамними краєвидами, звідки можна побачити центр столиці, бульвар Шевченка та НСК «Олімпійський» – головну українську спортивну арену. Для приємного проведення часу з четверга по неділю тут грає DJ. Ресторан працює виключно у теплу пору року. “Атмосфера” – ідеальне місце для гарного вечора.
Адреса: бул. Т.Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29
Контакти: +38(044)244-13-04, +38(067)337-85-87
Режим роботи: Пн – Нд з 14:00 до 00:00.
Середній чек: 600-900 грн/ос.
7. «Мусафір» – кафе-ресторан з кримсько-татарською кухнею, відкритий переселенцями з Криму – сім’єю Сеітвелієвих. У меню представлені традиційні страви татарської кухні – чебуреки, янтики, манти, кебаб та, звичайно ж, плов. На особливу увагу заслуговує кава, приготування та подача якої має тут певну церемонію. А кримські солодощі не залишать байдужими навіть тих, хто не любить солодкого. Інтер’єр закладу являє собою старий кримськотатарський будинок, вибілені вапном стіни прикрашені килимами. Вечорами грає жива музика. Мусафір став не лише улюбленим закладом у городян, а й центром зустрічей українських татар.
Адреса: вул. Б.Хмельницького, 3-б
Контакти: +38(099)568-77-76, +38(096)568-77-76
Режим роботи: Пн – Нд з 10:00 до 22:00.
Середній чек: 200-400 грн/ос.
8. «Рибний базар» – один із найкращих рибних ресторанів, розташований у центрі столиці, поруч із Софійською площею. У меню представлені європейська та середземноморська кухні. У центрі зали можна побачити вітрину зі стравами з морепродуктів, викладених на льоду. Ви зможете вибрати будь-який морепродукт, що сподобався Вам, а також спосіб приготування, яким він буде для Вас приготовлений. Морські делікатеси привозяться з таких країн, як Норвегія, Франція, Іспанія. Найпопулярніші страви – це восьминіг з томатами гриль та плато з дорадо. У ресторані є своя молочна ферма, що дозволяє виготовляти продукти власного виробництва.
Адреса: вул. Володимирська, 24-а
Контакти: +38(044)278-22-65
Режим роботи: Пн – Нд з 10:00 до 22:00.
Середній чек: 600-900 грн/ос.
9. «Одеса» – один з небагатьох ресторанів європейської кухні, який встиг заявити про себе на сторінках лондонського “Wall paper”, що оцінив оригінальний дизайн інтер’єру. Фішка закладу – новаторство, унікальність, атмосфера. У меню представлені лише авторські та гастрономічні страви, створені за принципом складних поєднань інгредієнтів у нестандартній подачі. Завдяки своїй особливій атмосфері, оригінальній подачі та смаковим поєднанням страв заклад став обов’язковим місцем для відвідування. Тут люблять бувати зірки українського шоу-бізнесу, політики та й просто поціновувачі вишуканої гастрономії.
Адреса: вул. Велика Васильківська, 114
Контакти: +38(044)344-36-19
Режим роботи: Пн – Нд з 11:00 до 22:00.
Середній чек: 500-800 грн/ос.
10. «Канапа» – ресторан-салон нової української кухні європейської якості на Андріївському узвозі, відкритий відомим ресторатором Д.Борисовим та музикантом О.Скрипкою. У меню представлені страви, приготовлені за дореволюційними рецептами. Також є сучасні інтерпретації популярних рецептів, засновані на технологіях молекулярної кухні. Сам заклад знаходиться у дерев’яній будівлі ХІХст. з фасадом, прикрашеним різьбленням. Інтер’єр оформлений у буржуазному стилі – дерев’яні столи, червоні шкіряні дивани, антикварні меблі, на стінах – картини українських художників. Вечорами грає жива авангардна музика. Є літня тераса з панорамними вікнами, звідки відкривається чудовий краєвид на Поділ.
Адреса: Андріївський узвіз, 19-а
Контакти: +38(068)044-30-50
Режим роботи: Пн – Чт з 11:00 до 23:00, Пт – Нд з 11:00 до 00:00.
Середній чек: 500-800 грн/ос.